C.W. Harris

Executed in several phases, the partial modernization of CW Harris Elementary responded to specific critical needs of the existing facility. The first phase, executed in Summer 2015, included modernization of one wing of the school housing early childhood education and a daycare operated by an outside agency, as well as the complete renovation of all restrooms throughout the school. Natural woodgrain tones in the resilient sheet flooring are composed into a playful pattern beneath the childrens’ feet. Completed during an eight week period over the summer break, it was ready for opening day 2015.
The second phase, completed during SY2015-16, provided sitework, ramps and retaining walls to enclose the school’s new playgrounds and provide ADA access from the building to the grounds.
Phase 3  replaced the 1963 structure’s outdated windows and precast spandrel panels with a new  glass window wall in Summer 2017. Glazing  extends from floor to ceiling, maximizing natural daylighting and providing a fun, creative environment for the classrooms through the insertion of colored glazing panels in many bays. Phenolic resin rainscreen cladding completes the infill. Painted supergraphics at the main entrance provide an emphatic place-making accent to help define the school’s civic presence.

View of the renovated corridor in the early childhood wing. Simulated wood resilient flooring provides a warm, welcoming environment.
Floor accents expand beyond the constraints of individual rooms, stimulating the childrens' curiosity.
Restrooms were opened to the hallways, allowing greater opportunity for supervision and instruction of the youngest children.
All restrooms received a full renovation, with gender-specific color accents.
The proposed new windows will bring floor-to-ceiling natural light into the classrooms. Colored glazing will provide cheerful accents.
Glazing extends from floor to ceiling, maximizing natural daylighting and providing a fun, creative environment for the classrooms through the insertion of colored glazing panels in many bays.
Painted supergraphics at the main entrance provide an emphatic place-making accent to help define the school’s civic presence.
Top